Project Description

Vogel Bros. renovated the historic ironworks building and constructed a companion building, connected by a covered walkway. The new center includes a gym and fitness center, a café to be run by teens training in the culinary arts, a food pantry, and game and art rooms.

The center previously operated out of three separate locations where children could play, adults struggling through hard times could get food, and seniors could gather for some friendly company. The renovated foundry and new building allows the organization to consolidate. Not only does centralizing make operations more efficient and cost-effective, it also makes it easier for more people of all ages to interact.

The renovated foundry is on the National Register of Historic Places and the new building was constructed using environmentally friendly techniques. Although the project did not pursue Leadership in Energy and Environmental Design certification due to cost, it does meet many LEED criteria.